Wilt u snel een woning vinden die beter aansluit bij uw woonwensen? Dan kan woningruil voor u de oplossing zijn. Hoe gaat woningruil in zijn werk, wat zijn de voordelen en waar moet u rekening mee houden? U leest het hieronder.

Waar begin ik?

Woningruil begint op www.ruilmijnwoning.nl. Pré Wonen is één van de deelnemende woningcorporaties van deze website. U vindt op dit platform een overzicht van woningen die huurders te ruil aanbieden. Het is een soort ‘etalage’ met advertenties van woningen. Leuk en interessant om door te kijken voordat u het avontuur aangaat.

 

 

Een persoonlijk account aanmaken

Bent u enthousiast en ziet u misschien al één of meer woningen die u aanspreken? Dan kan de zoektocht naar uw ideale woning beginnen. U doet dat door een persoonlijk account aan te maken. Met een account kunt u uw woning aanbieden en reageren op beschikbare woningen. Een account aanmaken is gratis en simpel.

Hoe bied ik mijn woning te ruil aan?

Login in uw account en bied uw woning te ruil aan. Dat doet u door iets over uw woning te vertellen en foto’s te plaatsen. Maak meerdere foto’s van de woning inclusief de tuin of het balkon. Want hoe meer uw advertentie andere huurders aanspreekt, hoe groter de kans is dat u reacties ontvangt. Deze foto’s upload u via uw account. Een gedeelte van de informatie over uw woning is al ingevuld door uw verhuurder.

Hoe vervolg ik mijn zoektocht?

Als u bent ingelogd kunt u de volledige advertenties van andere ruilkandidaten op uw gemak bekijken. Het systeem ‘weet’, vanwege uw zoekprofiel, waarnaar u op zoek bent. U ziet dus meteen in hoeverre een woning voldoet aan uw woonwensen.

In welk gebied kan ik ruilen?

Via ruilmijnwoning.nl kunt u van woning ruilen met een huurder in uw eigen woonplaats, regio of in andere delen van het land.

Wat doe ik als een woning me aanspreekt?

Als een woning u aanspreekt dan geeft u deze een ‘like’. De aanbieder van de woning ziet dat en bekijkt uw woning. Geeft de andere huurder uw woning ook een like? Dan maakt u een afspraak om elkaars woning te bekijken. Zo krijgt u beiden een nog betere indruk van de woning en woonomgeving.

We hebben een match! Hoe verder?

Bent u beiden nog steeds enthousiast? Dan is er een match en kunt u de aanvraag tot woningruil voorbereiden. U doet dit door het ruilacceptatie dossier compleet te maken. Ruilmijnwoning beoordeelt het dossier op volledigheid. Als het in orde is, sturen zij het dossier naar de betrokken corporatie(s). De woningcorporatie beoordeelt uiteindelijk de definitieve aanvraag. Voldoen beide partijen aan de voorwaarden van de verhuurder(s), dan kan de woningruil in gang worden gezet. Gaat de woningruil door? Alleen dan betaalt u € 50,- voor de woningruilservice.

Direct naar Ruilmijnwoning.nl

Ruil Mijn Woning
delen