De koopkracht van veel mensen staat onder druk, met name door de hoge inflatie en snel stijgende energieprijzen. Vooral mensen met lagere inkomens hebben moeite om de rekeningen te betalen. Als woningcorporatie willen we helpen het levensonderhoud betaalbaar te houden. We doen wat we kunnen binnen de grenzen van onze invloed en mogelijkheden. Op hoge inflatie en sterk stijgende energieprijzen hebben we geen invloed. Door uw woning te verduurzamen leveren we samen een bijdrage aan een beter milieu en bespaart u op uw energiekosten. 

Onze woningen moeten in 2050 CO2-neutraal zijn. Dat is een flinke klus, waar we de komende jaren mee aan de slag gaan.  

Als het kan combineren we de verduurzaming van een woning met nieuwbouw, renovatie of onderhoud. Hierdoor heeft u als bewoner minder overlast en besparen we kosten. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Als we de dakbedekking vervangen, dan komt er ook een betere isolatielaag.  
  • Als we kozijnen vervangen of schilderen, dan vervangen we zoveel mogelijk het nog aanwezige enkelglas voor HR++ glas (dubbel glas).  
  • Bij renovatie van woningen bekijken we of er aan de gevel extra isolerende maatregelen genomen moeten worden.  
  • Als we de cv-ketel vervangen, dan komt daar een betere ketel voor terug. 
  • Bij nieuwbouw plaatsen we, als het kan, zonnepanelen.  
  • Alle nieuwbouw is vanaf 2021 gasloos. 
  • Als de keuken in een woning door Pré Wonen wordt gerenoveerd, vervangen we de gasleiding voor het koken door een elektrische aansluiting  als dit mogelijk is. Huurders die nu een elektrische aansluiting willen, kunnen hiervoor toestemming bij ons vragen. Het regelen van en de kosten voor de elektrische aansluiting zijn voor de bewoner.  

Voor het verduurzamen van woningen is veel geld nodig. We hebben deze werkzaamheden daarom gepland voor de komende jaren.  

We verduurzamen per wijk of blok. Ook voeren we de werkzaamheden op natuurlijke momenten uit, bijvoorbeeld tegelijk met het onderhoud aan de woningen. Hier vindt u een overzicht van de geplande onderhoudswerkzaamheden voor dit jaar.

Het kan voorkomen dat uw woning nog niet aan de beurt is. Dat is heel vervelend, maar we doen ons best alles zo snel mogelijk aan te pakken en vragen uw begrip hiervoor. Is uw woning binnenkort aan de beurt, dan ontvangt u daar vooraf een brief over.   

In het project Zon op EGW (eengezinswoningen) bieden wij huurders van eengezinswoningen een zonnestroominstallatie aan. Vooraf bekijken we welke daken geschikt zijn en wij laten onze zonnestroompartner, de firma Sungevity, u een passend aanbod doen. In dit aanbod staat hoeveel zonnepanelen er tegen welk bedrag en met welk rendement geplaatst kunnen worden. 

Op de pagina Energie besparen geven we tips over wat u zelf kunt doen om bewuster om te gaan met gas, water en elektriciteit. Zodat u de rekening hiervan zo laag mogelijk kunt houden. 

delen