Woningaanbod en inschrijven: Woonservice
De meeste sociale huurwoningen in de regio IJmond/ Zuid-Kennemerland zijn in het bezit van woningcorporaties. Deze woningen bieden wij te huur aan via Woonservice. Om te reageren heeft u een inschrijving bij Woonservice nodig.

Wat is een sociale huurwoning?
Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 763,47. Uw inkomen moet passend zijn bij de huur. Reageren op een sociale huurwoning is alleen mogelijk met een jaarinkomen tot maximaal* € 40.765 voor een eenpersoonshuishouden en maximaal € 45.014 voor een meerpersoonshuishouden. De samenstelling van uw huishouden en uw inkomen bepalen op welke woningen u kunt reageren.
* Kijk hier voor meer informatie over passend toewijzen.

Inschrijfduur en wachttijd
Om sociale huurwoningen zo eerlijk mogelijk te verdelen hebben gemeenten en corporaties afspraken gemaakt en regels opgesteld. Kandidaten worden op inschrijftijd geselecteerd. Inschrijftijd is de tijdsduur vanaf de datum van betaling van uw inschrijving. Degene met de langste inschrijftijd heeft de eerste keus. Indicatie wachttijd: 8 jaar voor sociale huurwoningen in Zuid-Kennemerland en 2-3 jaar in de regio IJmond.

Let wel: kandidaten met een (stadsvernieuwings)urgentie gaan voor. Daarnaast hebben kandidaten met de juiste indicatie voorrang op zorgwoningen en aangepaste woningen. Senioren hebben voorrang op woningen die met voorrang worden aangeboden voor de leeftijdscategorie 65 jaar en ouder.

Handig: doe de test Huurwijzer (2 minuten)
Zo kunt u snel nagaan of de huur van de woning die u op het oog heeft, in uw budget past.

 

Ontving u een phishing-mail uit naam van WoningNet? Lees hier verder

delen