Mijn Pré WonenContactZoeken

Pré Wonen zoekt een assetmanager voor 36 uur per week

Kan jij de groei- en duurzaamheidsambities van onze vastgoedportefeuille helpen realiseren?

Wat ga je doen als assetmanager bij Pré Wonen?
Om de groeiambitie werkelijkheid te maken zoekt Pré Wonen een assetmanager die thuis is in woning/vastgoed en een passie heeft voor duurzaam en maatschappelijk beleggen.

Je vertaalt de strategische doelen van Pré Wonen naar concrete acties op tactisch en operationeel niveau. Met jouw actieve bijdrage aan onze missie weet je de woningportefeuille van Pré Wonen te optimaliseren. Het verbinden van de strategie en de praktijk spreekt je erg aan.

Het assetmanagement bij Pré Wonen staat nog in de beginfase, waardoor je als assetmanager veel ruimte hebt om het proces mede vorm te geven. Je bent dan ook een belangrijke sparringpartner voor de directie. Samen met de portefeuillemanager, je collega assetmanager, en de gebiedsregisseurs vorm je het team vastgoedsturing. Als team zijn jullie o.a. verantwoordelijk voor het sturen op én realiseren van het gewenste financiële en maatschappelijke rendement. Ook stuur jij op de waarde en samenstelling van de vastgoedportefeuille in jouw deelgebied.

Jij bent die motiverende, kennis delende en verbindende factor; zowel binnen vastgoedsturing als tussen het team en de rest van de organisatie.

Je resultaatgebieden zijn o.a.:

 • Verantwoordelijk, binnen de gestelde kaders, voor het optimaliseren van de vastgoedexploitatie, het minimaliseren van de risico’s hierin en het realiseren van de  portefeuillestrategie door gerichte ingrepen in het bestaande vastgoed, waaronder dispositie  (verkoop) en acquisitie;
 • Binnen de kaders van de wensportefeuille en de gebiedsvisie, complexstrategieën  ontwikkelen;
 • Bewaken van en sturen op prestaties op (deel) portefeuille-, gebieds- en complexniveau;
 • Signaleren van (negatieve) afwijkingen in rendement, kasstromen en proces;
 • Complexe materie tot de essentie terugbrengen en toegankelijk maken (voor mensen buiten het vakgebied);
 • Onderhouden van interne en externe contacten om verbinding te houden met de praktijk (intern met o.a. de afdeling vastgoed, verhuur, wonen en het strategieteam. Extern met collega corporaties, Aedes, projectontwikkelaars, aannemers, taxateurs etc.);
 • Medeverantwoordelijk voor de jaarlijkse marktwaarde waardering van de portefeuille;
 • Meedenken over de inrichting van het assetmanagement en de ontwikkeling van  vastgoedsturing binnen Pré Wonen;
 • Aansturen op de gewenste veranderingen en het management informeren over voortgang van   processen.

Wat neem je mee?
Je bent een positief ingestelde en resultaatgerichte assetmanager met aantoonbare ervaring in woning/corporatie of commercieel vastgoed. Je combineert je financiële kennis met passie voor duurzaam vastgoed en volgt de ontwikkelingen op dat gebied nauwgezet.

Dankzij jouw uitstekende communicatieve vaardigheden schrijf je heldere bestuurlijke notities, adviezen en investering/projectvoorstellen, die je met gedrevenheid weet te presenteren.

Jij weet hoe je de strategische-, tactische en operationele niveaus kan bereiken. Je bent goed op de hoogte van relevante vastgoedmarktontwikkelingen op het gebied van woningen. Daarbij is klantbeleving het uitgangspunt. Je weet precies wat er speelt, buiten en binnen de eigen organisatie. Hierbij werk je nauw samen met diverse andere afdelingen en zorg je voor intern draagvlak. Je werkt zelfstandig en beschikt over een probleemoplossend vermogen. Je bent alert op wat goed gaat en je geeft je eigen inbreng over hoe het anders kan.

Daarnaast vragen wij:

 • HBO+/ Academisch werk- en denkniveau (bij voorkeur afgeronde vastgoedopleiding ASRE);
 • Maatschappelijke betrokkenheid;
 • Ongeveer 5 jaar aantoonbare werkervaring met vergelijkbare taken en verantwoordelijkheden;
 • Financiële vakkennis van en werkervaring met begrotingen, langjarige investerings-en   onderhoudsplanningen, tactische onderhoudsprogramma’s en vastgoedwaardering;
 • Ervaring in het opstellen van hold-sell-invest scenario’s op complexniveau;
 • Ervaring in het beoordelen van of het zelfstandig waarderen van vastgoed.  
 • Ervaring met en visie op vastgoedmanagement, risicomanagement en rendement sturing;
 • Sterk analytisch, accuraat en cijfermatig;
 • Je hebt kennis van financiële en fiscale aspecten van vastgoed, wet- en regelgeving.
 • Je volgt de ontwikkelingen in de sector en relevante stakeholders en hebt een duidelijk inzicht;
 • Je weet hoe je een vertaalslag kan maken van strategie naar praktijk.

Wie zijn wij?
Pré Wonen streeft “Iedereen een fijn thuis” na. We zijn een klantgerichte, solide corporatie. Ons hart ligt bij de mensen die het echt nodig hebben omdat zij niet of moeilijk in hun woonbehoefte kunnen voorzien. Wij staan voor een zeer goede dienstverlening naar de klanten en zoeken graag de samenwerking op met onze partners. Pré Wonen beheert ca 14.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Heemskerk, Bloemendaal en Heemstede. De komende jaren is een verdere groei van de portefeuille voorzien. De diversiteit in ons werkgebied is groot en vraagt per wijk om een eigen aanpak.  Onze organisatie is in beweging om een (nog) betere invulling te geven aan onze waarden van gedreven, uitblinken, professioneel, co-creatie en eigenaarschap.

Wat bieden wij?
Binnen Pré Wonen zijn het de medewerkers die in een plezierige werkomgeving samen het eindresultaat bepalen. Het salaris wordt, conform de cao-woondiensten, ingeschaald in L op basis van ervaring en competenties. Daarnaast krijg je een Persoonlijk Budget Arbeidsvoorwaarden waar o.a. je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en welzijn is ondergebracht. Je bepaalt zelf wanneer en waarvoor je het budget inzet. Je krijgt bij ons kansen om jezelf te ontwikkelen en uiteraard horen daar goede opleidingsfaciliteiten bij.

Inlichtingen
Voor informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met William Smit, portefeuillemanager, telnr. 088-77 00 000. Wil je reageren op de vacature? Je kan uiterlijk tot 7 januari 2020 via onze website jouw sollicitatie versturen.

Het eerste gesprek is op 15 januari 2020 en het eventuele tweede gesprek is op 20 januari 2020.

De datum van het arbeidsvoorwaardengesprek is in overleg.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.