Een klein gebaar kan het verschil maken

Iedereen wil graag dat andere mensen zich prettig voelen. Actief, gewaardeerd en verbonden met anderen. Toch gaat het nog wel eens mis. Een klein steuntje in de rug kan dan een groot verschil maken.

1 t/m 8 oktober 2020

Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. De Week tegen Eenzaamheid 2020 is van 1 t/m 8 oktober.

Wat kun je bijvoorbeeld doen:

  • Maak eens een praatje met de oudere buurman/buurvrouw verderop in de straat.
  • Misschien wil iemand een wandelingetje maken?
  • Videobellen met je oma of opa
  • Een boodschap doen voor iemand.

Veilig en op afstand
Het coronavirus maakt het niet eenvoudig om samen iets te ondernemen. Zeker ouderen, die nu eenmaal een verhoogd risico hebben, zijn vaak aan huis gekluisterd. Daardoor voelen veel mensen zich in deze tijd extra eenzaam. Des te belangrijker dus om tóch contact te houden – online of op veilige afstand.

Onze buurtbeheerders zijn de ogen en oren van de wijk. U kunt ze altijd aanspreken. Wie onze buurtbeheerders zijn, leest u hier.

Heeft u behoefte aan gezelschap, een leuke activiteit of een luisterend oor. De activiteiten:

Haarlem
Diverse organisaties hebben voor deze week een speciaal activiteitenprogramma samengesteld waar iedereen elkaar gratis en vrijblijvend kan ontmoeten. Stem in de Stad, Buuv, Leger des Heils, Dock, de Immanuelkerk, Bij Bosshardt, Haarlem Effect, de Bibliotheek, Humanitas en vele andere organisaties laten hierbij zien wat zij in huis hebben. Kom kijken en meedoen bij tientallen activiteiten en ontmoetingsplekken voor alle Haarlemmers!

Beverwijk
Stichting Welzijn Beverwijk organiseert: de Lonkende Leestafel, Koffie en een goed gesprek (diverse ochtenden en middagen), Wandelgroep Oosterwijk en: Koffie online. Hier leest u het programma.

delen