Pré Wonen ging ter afsluiting van haar jubileumjaar op donderdagmiddag 14 december nog een keer op visite bij haar huurders. Deze keer met alle medewerkers tegelijk. Ruim 125 huurders en 150 medewerkers van Pré Wonen ontmoetten elkaar die middag.

Bezoek aan huurders
Al eerder dit jaar is een aantal medewerkers van Pré Wonen ter gelegenheid van haar 100 jarige bestaan bij zo’n 100 huurders langs geweest. Dat werd zeer gewaardeerd en leverde mooie verhalen op. Daarom besloot de corporatie ter afsluiting van haar jubileumjaar op donderdagmiddag 14 december nog een keer op visite te gaan. Deze keer met alle medewerkers tegelijk. Zij gingen in duo’s de wijken in.

Ruim 125 huurders en 150 medewerkers van Pré Wonen ontmoetten elkaar die middag. Deze actie staat ook symbool voor het feit dat de woningcorporatie meer zichtbaar in de wijk wil opereren.

Jubileumtegels op 10 complexen
Pré Wonen heeft bovendien een tegeltableau laten ontwerpen ter gelegenheid van haar 100-jarige bestaan. Dit in lijn met het idee van gevelstenen, die de corporatie vroeger plaatste, bijvoorbeeld op haar gevels in de Patrimoniumbuurt (1921). 

Er zijn 7 tegels geplaatst op complexen in de Slachthuisstraat, L. Springerlaan, Stresemannlaan, Wilgenstraat (alle in Haarlem), Schoollaan (Bennebroek), Res Novaplein, (Heemstede), en Plantage (Beverwijk). Twee tableaus worden nog geplaatst op een complex aan de Merwede-Waalstraat en Aagtendorp (Beverwijk). De laatste tegel komt op de gevel van het eigen kantoor. Het tableau is ontworpen en gemaakt door het Haarlemse bedrijf ‘1000 graden by Bea Peters’.

delen