143 huurders wonen straks energiezuiniger met energielabel A. Van de 143 woningen die Pré Wonen in Sint Aagtendorp in samenwerking met AC Borst Bouw energiezuinig renoveert zijn er nu 7 klaar. Sint Aagtendorp - een dorp in een stad- ondergaat een metamorfose: van het verwijderen van schoorstenen, tot dakisolatie, nieuwe dakkapellen, isolerend glas, energiezuinige cv-ketels, nieuwe badkamer (helft van de woningen) tot een chique lik verf. Namens de huurders dacht de projectcommissie direct vanaf de start mee en hadden bij de keuze van de aannemer een volwaardige stem. Zij blijven tijdens de renovatie nauw betrokken. De renovatie loopt nog tot het najaar 2018. Straks hebben alle bewoners een comfortabele woning!

Projectcommissie
Henk Tromp van de projectcommissie, vertelt: “De woningen hebben een opknapbeurt nodig. We hebben last van vocht en de kozijnen tochten. Het was goed om direct mee te denken over de aanpak en om ideeën te kunnen spuien.” “Het is interessant om direct eens met een aannemer of architect te sparren. Dat gebeurt niet vaak. De architect kon bijvoorbeeld laten zien wat eventueel nog aangepast kan worden. ”Bewoners weten wat er leeft in een buurt. Dat is belangrijk”, zo vertelt Angela Seggelink.

BIK Challenge
Pré Wonen ging vorig jaar de BIK Challenge aan voor deze woningen. Hierbij daagden woningcorporaties en andere vastgoedeigenaren consortia uit om met dé oplossing te komen om het woningcomplex zo energiezuinig mogelijk te renoveren. In het geval van Sint Aagtendorp: in bewoonde staat. AC Borst Bouw was voor Pré Wonen de winnaar, voornamelijk door hun score op 'De bewoner centraal'. In november kwamen alle deelnemende woningcorporaties en samenwerkingspartners naar de bouwkeet om ervaringen te delen en samen door de buurt  te lopen om het eerste resultaat te bekijken.

Kuenenplein-Plantage
Sint Aagtendorp is als buurt onderdeel van de wijk Kuenenplein-Plantage. Naast de renovatie in Sint-Aagtendorp vernieuwt Pré Wonen momenteel ook de Plantagebuurt. Alle informatie over de projecten vindt u op: www.KPmijnstek.nl

delen