Mijn Pré WonenContactZoeken

Met een groot feest bedankten we samen met Etro Vastgoedzorg donderdag 22 november alle bewoners van de flat aan de Laan van Berlijn in Europawijk (Haarlem) voor hun medewerking aan het groot onderhoud. We organiseerden het feest samen met DOCK, Zorgbalans, Lievegoed, Hartekamp Groep en Stichting ZaaiGoed. Ook de buren van de flat ernaast waren uitgenodigd.

Zorg voor bewoners tijdens het groot onderhoud
In de flat wonen senioren en mensen met psychiatrische problematiek. Voor een momentje rust konden bewoners daarom terecht in een ruimte bij de aannemer. Ook konden zij lunchen in het naastgelegen wijkcentrum De Wereld en waren er in de flat logeerwoningen ingericht. Eén van de bewoners, Karin, vertelde ook over de verbouwing. Inderdaad stressvol en tegelijkertijd blij met resultaat!  

 

Een 'hecht' Laan van Berlijn - activiteiten voor bewoners
Voor de start van de werkzaamheden zijn al allerlei activiteiten voor de bewoners opgestart om zo van de Laan van Berlijn een bijzondere plek te maken om te wonen. Bewoners koken en eten regelmatig samen, er zijn high-teas of men kaart samen. Sinds kort tuinieren bewoners ook samen in de bakken op het plein. Tijdens het feest plantten daarom de aanwezige bewoners bloembollen in de bakken. Gerrit Lijnzaat, cliënt Hartekamp Groep: "Ik heb meegeholpen met het planten van de bloembollen. Ik ben benieuwd hoe het er in het voorjaar uitziet! "

Samen verbinden
De corporatie bedankt DOCK, Zorgbalans, de Hartekamp Groep, Lievegoed en Stichting ZaaiGoed voor de samenwerking. Het is nieuw om dit vanuit een gemeenschapsgerichte aanpak te doen. Het verbindt de bewoners en zorgt voor een prettige woon- en leefomgeving. Een fijn thuis maak je samen!