Mijn Pré WonenContactZoeken

Pré Wonen verzorgt regelmatig 'bliksemstages' voor JINC, een organisatie die kinderen kennis laat maken met allerlei beroepen en ze op weg helpt naar werk. Zo kunnen ze hun talenten inzetten. Deze keer stond de stage in het teken van de bouw. De stage heette dan ook: 'Bliksemstage in de bouw Junior'.

Bij Bouwmensen in Beverwijk verzamelden op 19 juni ruim 70 leerlingen (groep 7 en 8) van OBS De Sterrekijker. In negen groepen gingen ze op stage bij de deelnemende ketenpartners in de IJmond: Bouwmensen KZW, Logchies Renovatie en Onderhoud (initatiefnemer van deze 'Bliksemstage in de bouw Junior'), Patina Dakdenkers, Groenhart, Het IJzerhuis, HES, Van der Wal Groep, Mooij Verf, Logchies Renovatie en Onderhoud en bij Pré Wonen.

Handen uit de mouwen
Wie en wat is er allemaal nodig om een gebouw te onderhouden? Dat hebben de leerlingen uit groep 7 en 8 van de Sterrekijker vandaag zelf ervaren. Een groep leerlingen maakte bijvoorbeeld een rioolleiding na. Een andere groep trok een overall aan om de gevel te schilderen. Ook bij de andere ketenpartners zaten de leerlingen niet stil. “Ik weet nu pas echt wat je hier allemaal kunt doen. Het hameren en metselen was heel leuk”, aldus een enthousiaste leerling.

Van oude woning naar nieuwe woning
Wij namen de leerlingen mee naar wijkcentrum Wijk aan Duin. Daar kregen ze uitleg over wat we doen als woningcorporatie, deden we een kwis en daarna namen we een kijkje in de Plantagebuurt. Eerst keken we in een woning die we gaan slopen en daarna in een nieuwbouwwoning. Ze keken goed naar de verschillen. Er was één leerling die architect wil worden. De meeste leerlingen weten nog niet welk beroep ze gaan kiezen. Eerst naar de middelbare school en wie weet... in de bouw!

Hier zie je de kinderen druk bezig met metselen, timmeren en schilderen.