Mijn Pré WonenContactZoeken
maandag 03 juli 2017

Huurt u een woning van Pré Wonen? Dan ontvangt u voor 1 mei van ons een brief over de jaarlijkse huurverhoging. In deze brief staat welk huurbedrag u per 1 juli 2017 gaat betalen voor uw woning.

Vragen over de huurverhoging 2017

Huurverhoging is nodig omdat alle prijzen stijgen. Ook Pré Wonen heeft ieder jaar te maken met hogere kosten. Toch wil Pré Wonen graag dat de huurprijzen voor iedereen betaalbaar blijven. Daarom vragen we minder huurverhoging dan wettelijk is toegestaan.

De huur van uw huis mag in 2017 maximaal 2,8% tot 4,3% omhoog, afhankelijk van uw inkomen. Huurt u in de vrije sector? Dan geldt er géén maximum huurverhoging.

In overleg met de Bewonerskernen is ervoor gekozen om geen inkomensafhankelijke huurverhoging door te voeren. Uw huurverhoging is afhankelijk van de verhouding tussen uw huidige huurprijs en de maximaal toegestane huurprijs.

Voor 2017 is de huurverhoging voor de vrije sector gebaseerd op het verschil tussen de huurprijs en de markthuurprijs.

 Staffel is op basis van maximaal redelijk (sociaal) en marktwaarde (vrije sector)

  Sociale huurwoningen Vrij sector huurwoningen > 100% 0% 0% 90% tot 100% 0% 0,3% 70% tot 90% 0,3% 1,3% 55% tot 70% 1,6% 2,3% < 55% 1,9% 2,8%

 

Huurverhoging overige ruimten  

Woonwagens en standplaatsen: 0,9% huurverhoging   

Parkeerplaatsen: 0,0% huurverhoging                          

Garages: 1,3% huurverhoging                                       

Bergingen: 1,3% huurverhoging                                        

Gemeenschappelijke ruimte: 0,3% huurverhoging 

Ja. Als u op dit moment huurtoeslag ontvangt, blijft dat in de nieuwe situatie ook zo.

Heeft u een sociale huurwoning en bent u het niet eens met de huurverhoging? Dan kunt u bezwaar maken. Maakt u in dat geval gebruik van het standaard bezwaarschriftformulier.

Maakt u gebruik van automatische incasso, dan hoeft u niets te doen. Pré Wonen past het bedrag voor u aan. Kiest u voor een periodieke overboeking bij uw bank of e-banking, dan moet u zelf voor de aanpassing zorgen.