Mijn Pré WonenContactZoeken

Cijfers vierde benchmark bekend

De prestaties van woningcorporatie Pré Wonen zijn ook dit jaar verbeterd. De tevredenheid van huurders over de dienstverlening is weer gestegen en huizen zijn duurzamer geworden. Het verbeteren van de bedrijfsvoering van de corporatie werpt ook dit jaar zijn vruchten af. Dit blijkt ook uit de conclusies van de
benchmark 2017 van branchevereniging Aedes.

Stijgende lijn en duurzamer
Anke Huntjens: ‘Het zijn kleine stapjes, maar we weten de stijgende lijn vast te houden. Op alle fronten, dus daarover zijn we tevreden’. Het cijfer voor de dienstverlening van nieuwe huurders, huurders met een reparatieverzoek en vertrokken huurders bij elkaar, is gemiddeld een 7,7. Dit terwijl het landelijk gemiddelde een 7,5 is.

Verder zijn er weer stappen gezet in het verduurzamen van het woningbezit van de woningcorporatie. De
gemiddelde Energie-index voor de gehele sector komt uit op een 1,73. Pré Wonen scoort net iets beter, met een gemiddelde Energie-index van 1,72. 

Branchevereniging
Aedes hield dit jaar voor de vierde keer de benchmark, waaraan 303 woningcorporaties meededen. Pré Wonen neemt hieraan vanaf begin deel. De corporatie vindt het belangrijk dat de inspanningen op het gebied van huurdertevredenheid, bedrijfslasten en duurzaamheid jaarlijks worden getoetst en openbaar worden gemaakt.