Mijn Pré WonenContactZoeken

Heeft u momenteel geen water en/of blijft de radiator koud? Dan is de kans groot dat de buizen bevroren zijn. Als leidingen kapot zijn gevroren en vervolgens ontdooien, gaat het water weer stromen. Dit kan waterschade veroorzaken.

1 Om zeker te weten of een van uw buizen bevroren is, controleert u of er bij de buren nog water uit de kraan komt. Hebben zij nog wel water, dan is uw waterleiding waarschijnlijk ergens bevroren.

2 Sluit het water af door de hoofdkraan dicht te draaien. De hoofdkraan bevindt zich meestal in de meterkast of onder een luik achter de voordeur.

3 Controleer of leidingen bevroren of gescheurd zijn. Bekijk vooral de leidingen op onverwarmde, slecht geïsoleerde plekken. Ziet u ergens een scheurtje? Neem dan contact op via 088-77 000 00 voordat u begint met ontdooien van de leidingen.

4 Een bevroren waterleiding kunt u ontdooien door:

  • de verwarming in de ruimte aan te zetten;
  • een elektrische kachel te plaatsen;
  • de leiding te omwikkelen met een doek die doordrenkt is met warm water; een föhn.

5 Kunt u de leidingen niet ontdooien, neem dan contact op via 088-77 000 00

6 Wanneer de leiding is ontdooid, open voorzichtig de hoofdkraan. Let op scheurtjes en lekken. Zijn deze aanwezig? Vang het water op, draai de kraan dicht en neem contact op via 088-77 000 00

7 Zijn de leidingen volledig ontdooid? Houd in de gaten of er scheurtjes ontstaan en neem maatregelen om bevroren leidingen in de toekomst te voorkomen.