Mijn Pré WonenContactZoeken

KBM Groep en Pré Wonen tekenen overeenkomst
Over een paar weken start KBM Groep uit Katwijk met de sloop van de eerste portiekwoningen van het project Staalstraat / De Bazellaan in Haarlem. Begonnen wordt met de woningen van blok 1. De daarop volgende jaren volgen het tweede en derde blok. Over het vierde blok wordt nog overlegd met de gemeente. 

Overeenkomst
Anke Huntjens (bestuurder Pré Wonen) en Dick van der Plas (directeur KBM) staken hun enthousiasme tijdens het tekenen van de overeenkomst voor de sloop, ontwerp en bouw van de eerste drie blokken van het project niet onder stoelen of banken. Beiden zijn blij met het ontwerp en de toekomstige samenwerking. KBM Groep is gekozen uit meerdere partijen en is gespecialiseerd in ‘design en build’ opgaves. Architectenbureau Hoogeveen uit Amstelveen tekent voor het ontwerp.

Woningen
De 136 sociale huurwoningen dateren van begin ’50-er jaren. Door de matige kwaliteit van materiaal die in de jaren ’50 voor dergelijke portiekflats gebruikt werd,  is renovatie geen optie.
In vier complexen worden naar verwachting 136 huurwoningen (3- en 4 kamer appartementen) teruggebouwd, allemaal bestemd voor de sociale huur. Met de huidige bewoners is een sociaal plan afgesproken, met recht op terugkeer. Sommige keren terug, andere niet.

Parkwijk
Dit project vloeit voort uit de wijkvisie van Pré Wonen voor Parkwijk.  De nieuwbouw Staalstraat /  De Bazellaan is het laatste grote nieuwbouw project van Pré Wonen in de wijk.