Mijn Pré WonenContactZoeken

U woont zelfstandig en naar tevredenheid. U kunt zich nog prima redden en u voelt zich veilig in uw woning en de buurt. Maar er komt een moment dat dit verandert. Uw gezondheid wordt iets minder, misschien gaat u moeilijker lopen of u bent meer afhankelijk van hulp van anderen. Welke mogelijkheden heeft u dan om langer zelfstandig te blijven wonen? Misschien denkt u wel aan verhuizen? Langer zelfstandig wonen is een belangrijk onderwerp waar we u graag meer over willen vertellen.

Boerhaavewijk en Meerwijk
Daarom is er in uw wijk binnenkort een informatiemarkt met als thema ‘Langer Zelfstandig Wonen’. De informatiemarkt, gericht op de bewoners in Boerhaavewijk en Meerwijk, is op donderdag 19 september in wijkcentrum  de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98 van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Verschillende mogelijkheden
Op de markt zijn diverse specialisten aanwezig. U kunt hen vragen stellen over wonen, zorg en welzijn. Denk aan de Blijverslening voor huiseigenaren. Ook is er informatie over de verhuisregeling ‘Ouder worden & Prettig wonen’. Deze regeling is ontwikkeld door de Haarlemse woningcorporaties.

Maar er  is ook informatie over de mogelijkheden voor zorg aan huis via de Wmo of de Wijkgerichte Zorg, en over mantelzorgondersteuning. Informatie over voorzieningen in huis zoals trapliften en douchestoelen, hulp in de huishouding of vervoersondersteuning kunt u ook vinden. Ook is er een demonstratie van handmassages die een prachtig middel zijn om contact te maken met een dementerende oudere.

Wat te doen in uw buurt
Natuurlijk vertellen we u ook graag over activiteiten in uw buurt zodat u mee kunt doen en andere mensen kunt ontmoeten. Zo is er BUUV en de Compaan, de multifunctionele iPad, die uw wereld kunnen vergroten! En als u vreest voor de hoge kosten van de energietransitie; er staan energiecoaches voor u klaar met tips en adviezen. Verder kunnen we u wijzen op verschillende financiële regelingen als u een laag inkomen heeft, maar bijvoorbeeld wel veel zorgkosten.

Wij heten u van harte welkom op 19 september. De toegang is gratis en een kopje koffie of thee staan voor u klaar en er is ook een broodje of een kopje soep !