Mijn Pré WonenContactZoeken

In en net na de herfstvakantie ontvingen 56 huurders de sleutel van hun appartement in het groengebied op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Willem Pijperstraat in de Haarlemse Slachthuisbuurt. De appartementen met een sociale huur zijn verdeeld over twee identieke, ruime woongebouwen. De meeste huurders keren terug naar hun vertrouwde buurt. Zij woonden oorspronkelijk in één van de vier gesloopte flats aan de voormalige Henriëtte Bosmansstraat. In de periode van sloop en nieuwbouw woonden zij in een wisselwoning. Het wachten is beloond, want de appartementen zijn ruim (75-90m2), energiezuinig en hebben veel licht door de grote ramen.

Lagere energielasten voor de huurder
De appartementen zijn goed geïsoleerd en voorzien van balansventilatie. Elk appartement heeft vijf eigen zonnepanelen. De zonnestroom en de goede isolatie dragen bij aan het wooncomfort voor de huurders én lagere energielasten. Goed voor de portemonnee en het milieu. In de nieuwbouw is rekening gehouden met een toekomst zonder aardgas. Bewoners koken  elektrisch, er is lage temperatuur vloerverwarming en in de technische ruimte is een aanpassing naar gasloos eenvoudig te realiseren.
 

Nieuwe buren
Gerda en Gerard Schoemaker (beide 69) woonden 30 jaar in een eengezinswoning in Haarlem-Noord. “Het bijhouden van het huis en de tuin werd ons teveel. We maken dus graag de overstap naar een gelijkvloers appartement”, vertelt Gerda. Gerard voegt toe: “We kennen de buurt en mijn zus woont om de hoek. We zijn dus erg blij.” Ilias (30) komt uit de Aart van der Leeuwstraat in Haarlem-Noord. Dit wooncomplex maakt ook plaats voor nieuwbouw. Ilias: ”Ik heb met mijn urgentie gereageerd. Door de ligging vlakbij de snelweg ben ik snel op mijn werk. Dat is fijn. Het is ook een nieuwe stap in mijn leven, want we (red. vriendin Hanane) en ik gaan samenwonen in ons nieuwe appartement.”  

De Haarlemse Slachthuisbuurt Zuidstrook
De nieuwbouw is onderdeel van de ontwikkeling van de Haarlemse Slachthuisbuurt Zuidstrook. HBB Groep bouwt het derde woongebouw aan de Richard Holkade (28 koopappartementen).