Een fijn thuis gaat verder dan de woning

Daarom organiseren we mét en voor bewoners activiteiten in buurten en wijken. Dit doen we samen met diverse organisaties. Hieronder een aantal voorbeelden.

Meedoen in uw buurt? Gráág! Stuur ons een mail ter attentie van Team Wijkbeheer: mail@prewonen.nl of bel ons op 088 77 00 000.

Haarlem, Schalkwijk:

Actief op de Laan van Berlijn:
- Organiseren van ontmoeting en bewonersinitiatieven rond de Laan van Berlijn.
- Samenwerking tussen Pré Wonen, Zorgbalans, Dock, Lievegoed enDe Hartekamp Groep.

Moestuin Laan van Berlijn:
- Verbinden van bewoners door samen te zaaien, oogsten en het bereiden en nuttigen van maaltijden.
- Samenwerking tussen Pré Wonen en Stichting ZaaiGoed.

Buurtpower Europawijk, Meerwijk, Boerhaavewijk
Versterken van leefbaarheid en stimuleren van bewonersinitiatieven in de flat Laan van Berlijn (nieuw), de galerijflats Baden-Powellstraat en William Boothstraat, Ekamastraat en Roordastraat.
Samenwerking tussen Pré Wonen en Dock.

Wijkdorp Meerwijk
Samen met Dock en ZorgBalans werken we aan een levensloopbestendig Meerwijk.

Buurtouders Meerwijk en Europawijk
- Buurtouders lopen regelmatig een ronde in de wijk. Ze gaan in gesprek met jongeren, informeren ze over activiteiten en spreken jongeren aan op storend gedrag
- Een samenwerking met Stichting de Brug.

Buurtbox Rudolf Steinerstraat-flat, Meerwijk
In de buurtbox zijn diverse activiteiten voor bewoners met als doel de kracht in de wijk te versterken. Dit is een samenwerking met Dock.

Actief in de Boerhaavewijk
Organiseren van ontmoeting en versterken van bewonersinitiatieven
Dit is een samenwerking tussen Pré Wonen, Open Huis, Kennemerhart, Dock en het Sociaal Wijkteam Boerhaavewijk.

Verbinding met elkaar in de Bibliotheek Schalkwijk
In de bibliotheek staat een bord waarop alle activiteiten in Schalkwijk  vermeld staan. Fijn als je de weg niet weet. Of als je op zoekt bent naar iemand die jou verder kan helpen. Loop binnen bij de bibliotheek, Fie Carelsenplein 2 in Schalkwijk. Kun je het bord niet vinden? Vraag naar Mike of Winston, ze wijzen je graag de weg!

Haarlem, Schalkwijk en Haarlem-Oost:

Sportieve Buren in Delftwijk, Molenwijk (Waddenstraat) en Parkwijk (Staalstraat, De Bazellaan)
- Verbinden van jongere bewoners (5-15 jaar) door samen te sporten. Dit doen ze onder begeleiding van een rolmodel uit hun éigen wijk.
- Een samenwerking tussen Pré Wonen, gemeente Haarlem enStichting Sportieve Buren.

Woon je in de Waddenstraat? Elke zaterdag kun je tussen 11-12.30 uur sporten op het Zevenwoudenplantsoen. Met slecht weer gaan we de gymzaal in!. Je mag altijd meedoen! Groetjes van Sam, Lucas en Redouan.

Energiecoaches in Haarlem en Heemstede
Energiecoaches, vrijwillige huurders, geven energie-advies aan huurders. Zo weten huurders hoe ze eenvoudig kunnen besparen op hun energielasten. Dit is een samenwerking tussen Pré Wonen, gemeente Haarlem, Elan Wonen en Ymere.
Wilt u een energiecoach op bezoek? Mail uw contactgegevens naar energiecoachhaarlem@wooninfo.nl of  bel met 020 523 01 90.


Beverwijk:
In de Indische Buurt in Beverwijk zijn we in gesprek met bewoners over hun woning, portiek en woonomgeving. Van thuisgevoel, leefbaarheid, contacten in de buurt tot veiligheid en betrokkenheid bij de buurt. Dit is een samenwerking met bureau Graswortel.

 

delen