Ons hart ligt bij de mensen die het echt nodig hebben, omdat zij niet of moeilijk in hun woonbehoefte kunnen voorzien. Als consulent wijkbeheer houd ik me voornamelijk bezig met de sociale leefbaarheid in de wijken en complexen waar dit nodig is. Mijn bijdrage leidt tot verbetering van het sociale klimaat in de wijk. Ik neem daartoe allerlei initiatieven en zoek actief samenwerkingspartners op. Mijn aandachtsgebieden zijn: wonen, welzijn en zorg. Ik onderhoud contacten met (vertegenwoordigers) van bewoners. Want voor de bewoners doe je het tenslotte. Ik vind het prachtig om te zien hoe activiteiten mensen onderling verbindt en activeert tot het zelf aanpakken van wat zij belangrijk vinden!

Samen actief
Zo ben ik bezig met een prachtig project aan de Laan van Berlijn in Schalkwijk. Daarbij prikkelen we mensen uit het wooncomplex én mensen die in de buurt wonen om samen de kansen te pakken die er liggen om nog plezieriger te wonen. Veel bewoners zijn inmiddels al actief op de Laan van Berlijn! Ze zijn zelfs te volgen op Facebook.

De buurt leeft op
In Molenwijk is pas een huurder als rolmodel gestart om een community van sportieve kinderen te ontwikkelen. Kinderen mogen gratis meesporten en leren samenwerken, sluiten vriendschappen en leren hoe zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun buurt. Door gezelligheid te creëren, samen plezier te maken en de buurt netjes te houden. Hierdoor leeft de buurt op, leren steeds meer mensen elkaar kennen en zetten ze samen de schouders onder het oplossen van ongemakken. Kijk dáár word ik erg blij van!

Pré Wonen gunt mij de vrijheid om mijn kennis en kunde op maat in te zetten. Zo kunnen we echt een fijn thuis realiseren, ook met aanpakken die een lange adem vergen.

- Wietske Gercema
Consulent wijkbeheer

delen