translate

Translate

Tips en trucs bij energieverbruik

Woonlasten bestaan onder andere uit huur en de energierekening. Wij hebben een aantal eenvoudige tips voor u op een rij gezet om bewuster om te gaan met gas, water en elektriciteit. Energiebesparing is ook goed voor uw portemonnee. Daarnaast helpt u de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Zonnepanelen

In 2016 en 2017 plaatste Pré Wonen 3600 zonnepanelen op de platte daken 60 galerijflats en portieketagewoningen. De zonnepanelen leveren nu samn 1.000.000 kWh per jaar op. Deze gaat via de centrale elektrameters terug naar de gebouwinstallatie of het elektriciteitsnet. Voor de huurders levert zonnestroom een besparing op in algemeen elektraverbruik. Denk daarbij aan: lift, verlichting, deuren, hydrofoor (installatie voor de druk van de waterleiding) en mechanische ventilatie (indien van toepassing). En natuurlijk schonere energie voor iedereen (minder uitstoot van CO2), nu en in de toekomst. 

  • Bekijk hier de actuele teller zonnestroom*

*U kunt hier met Google maps de complexen bekijken. Onderaan vindt u de totaal(tussen)stand van alle zonnepanelen. Inloggen is niet nodig.

Slimme meter

Heeft u een slimme meter? Wilt u weten hoeveel energie u verbruikt, op welke tijden en uw verbruik vergelijken met andere huishoudens? Dan kunt u zich op www.slimmemeterportal.nl aanmelden.

www.milieucentraal.nl
www.bespaartest.nl

www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl
www.energiemanageronline.nl

Contact over energiebesparing

Tips voor kinderen

Er zijn verschillende spelletjes en tips over energie en duurzaamheid waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen:

  1. Quiz. Bijvoorbeeld Greenpeace Kids met vijf online quizzen op de gebieden schone energie, sterke bossen, levende oceanen, duurzame landbouw en gifvrije wereld
  2. SpelletjesEnerCities, Ecovilla en Klimaatspel. Met EnerCities en Ecovilla bouw je in 3D je eigen stad waarbij je zelf de energiebronnen kiest en waar je door middel van quizzen ‘geld’ kunt verdienen om weer verder te bouwen aan je stad. In het Klimaatspel neem je vier belangrijke beslissingen over het milieu en het spel laat vervolgens zien hoe de wereld er dan over vijftig jaar uit ziet
  3. Apps. Bijvoorbeeld de Stopwatch-app waarmee kinderen samen met een virtuele ijsbeer hun douchetijden bij kunnen houden. Of de app Duurzame Shaun. Hier helpen kinderen Shaun het Schaap met het bouwen van duurzame gemeenschappen
  4. Informatie en tips. Op Greenpeace Kids en EnergieGenie staat informatie voor kinderen over energiebesparing, duurzame bronnen en het milieu.

(bron: Atriensis)

 

delen