Lettergrootte  AAA | Contact
 
f t e
 

Graffitiproject Hilbersplein en Kuenenplein

 

Rondom Hilbersplein en Kuenenplein is er ontzetten veel overlast van graffiti in de vorm van zogenaamde ‘tags’. ‘Tags’ zijn niet meer dan de handtekeningen van spuiters waarmee ze laten zien dat ze bestaan (je kunt dit het best vergelijken met honden die hun territorium afbakenen).

Door zogenaamde Street-art of ‘pieces’ te spuiten zal dat de buurt opfleuren en zullen andere ‘tagers’ zeer waarschijnlijk ophouden om hun ‘tags’ te spuiten.

Het idee is een graffitiproject in de vorm van een wedstrijd (wie spuit de mooiste kunstwerk) om twee pleintjes die door straatkunst mooier en netter ogen en hierdoor leefbaarder zijn voor buurtbewoners te creëren. En wellicht zo een blijvende samenwerking tussen jongeren en de bewoners m.b.t. het bijhouden van de kunstwerken creëren. Daarnaast is het een stuk positieve reclame voor de pleintjes, waardoor buurtbewoners weer trots op hun buurt kunnen zijn.

Er is voor het ontwerp input gevraagd aan de bewoners. Met behulp van de leerlingen van de basisschool De Wilgenroos is er straatkunst gecreëerd waar de bewoners trots op kunnen zijn.
 

 
 
volg ons op Twittervolg ons op Facebook

VOLG ONS